Har du spørgsmål? Ring på telefon 62 63 20 28

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Er du i tvivl om hvilken varmepumpe du skal vælge? Måske er du på udkig efter en udskiftning af din nuværende varmeløsning, som både er billigere og grønnere? Varmepumper kan være det rigtige valg til hjemme af flere årsager:

  • Varmepumper er kendt for at være meget energieffektive. De kan producere mere varmeenergi, end de forbruger i elektricitet. Dette gør dem miljøvenlige og kan hjælpe med at reducere energiomkostningerne.
  • På grund af deres høje effektivitet kan varmepumper normalt betyde lavere varmeregninger i forhold til traditionelle opvarmningsmetoder som elvarme eller oliefyr.
  • Varmepumper udnytter varmeenergi fra naturlige kilder som luft, jord eller vand, hvilket gør dem mere miljøvenlige. De udleder også mindre CO2 i forhold til fossile brændstoffer.
  • Varmepumper er kendt for at have en relativt lang levetid, især hvis de vedligeholdes korrekt. Dette kan spare dig for udskiftningsomkostninger i forhold til andre opvarmningsmetoder.
  • Nogle steder tilbyder incitamenter som skattefordele eller tilskud til installation af energieffektive varmepumper, hvilket kan hjælpe med at reducere omkostningerne yderligere.

 

Forskellige typer af varmepumper

Ved valg af opvarmningsmetode til dit hjem er det vigtigt at overveje forskellige muligheder for at finde den mest effektive og passende løsning. Tre populære varmepumpetyper, der ofte overvejes, er luft-til-luft varmepumper, luft-til-vand varmepumper og jordvarmeanlæg.

  • Luft til vand varmepumper
    Denne type varmepumpe trækker varmeenergi fra udendørsluften og overfører den til et vandbaseret varmesystem. Det kan opvarme vand til rumopvarmning og brugsvand og kræver en udendørs enhed og en intern vandvarmer.
    Luft-til-vand varmepumper er kendt for deres høje energieffektivitet. De kan trække varmeenergi fra udendørsluften, selv ved lave temperaturer, og overføre den til dit hjem. Dette gør dem velegnede til brug året rundt og kan resultere i betydelige energibesparelser. Da luft-til-vand varmepumper udnytter varmeenergi fra luften i stedet for at bruge fossile brændstoffer som olie eller gas, reducerer de din husstandens CO2-udledning og bidrager til en grønnere fremtid.
  • Jordvarmeanlæg
    Jordvarmeanlæg udnytter den konstante temperatur under jorden til at opvarme eller køle et hjem. Det indebærer installation af jordsløjfer eller brønde i jorden og derfor er der ofte mere omfattende gravearbejde ved installation.
    Jordvarmeanlæg udnytter den konstante temperatur under jorden til opvarmning og køling af dit hjem. Dette gør dem ekstremt energieffektive og reducerer langsigtede driftsomkostninger.  De kræver ikke brug af fossile brændstoffer og har en minimal negativ indvirkning på miljøet. Jordvarmeanlæg bruger den naturlige varme i jorden, hvilket gør dem bæredygtige og grønne. Med korrekt vedligeholdelse kan jordvarmeanlæg have en lang levetid og give dig pålidelig opvarmning og køling i mange år fremover.
  • Luft til luft varmepumper
    En luft-til-luft varmepumpe trækker varmeenergi fra omgivende luft og overfører den til indeluften for opvarmning. Den kan også omvendes for at fungere som en air conditioner om sommeren. En luft-til-luft varmepumpe er forholdsvis nem at installere, men kræver en udendørs enhed og en indendørs enhed.
    Luft-til-luft varmepumper er alsidige og kan både opvarme og køle dit hjem. De trækker varmeenergi fra omgivende luft og overfører den til indeluften om vinteren, og om sommeren kan de omvendes til at fungere som aircondition. Disse varmepumper er også kendt for deres energieffektivitet. De leverer mere varmeenergi, end de forbruger i elektricitet, hvilket resulterer i lavere varmeregninger og mindre miljøpåvirkning.

Den største forskel mellem disse systemer er, at både jordvarmeanlæg og luft-til-vand varmepumper kan give dig al den varme, du har brug for i dit hjem, mens luft-til-luft varmepumper normalt kun kan supplere din varmeforsyning og bruges bedst sammen med en anden varmekilde, som f.eks. elvarme.

Der er også en forskel i, hvordan varmen spreder sig i huset. Jordvarmeanlæg og luft-til-vand varmepumper bruger ofte radiatorer eller gulvvarme til at fordele varmen i dit hjem, mens luft-til-luft varmepumper opvarmer rummene ved at puste varm luft rundt.

 

Tilskud til varmepumper

Energistyrelsen giver gennem Varmepumpepuljen tilskud, når du vælger at udskifte dit pille-, olie- eller gasfyr til en luft til vand varmepumpe.

Tilskuddet uddeles efter først-til-mølle-princippet og derfor er det særdeles vigtigt at være klar når puljerne åbner.

Du kan få tilskud til en varmepumpe, hvis følgende betingelser er opfyldt:

  • Du skal være registreret som ejer af boligen.
  • Boligen skal være registreret i BBR som helårsbolig.
  • Varmepumpen skal erstatte enten en oliekedel, gaskedel, biokedel (kakkelovn, kamin, brændeovn og pillefyr) eller elvarme.
  • Du skal bo uden for eksisterende eller planlagte fjernvarmeområder.
  • Varmepumpen skal installeres af en autoriseret installatør.
Ønsker du et gratis og uforpligtende tilbud på din opgave? Vi kontakter dig!
Ring mig op